ACE Mimarlık da bilgisayar destekli tasarım ve çizim sürecinin başından bu yana, bu alanda kendini geliştirmeye ve yenilikleri yakından takip etmeye çalışmaktadır. Devam eden bu süreçte “Autodesk” bir çözüm ortağı olarak sektörde mimarlarla işbirliği içinde yerini almaktadır. CAD konusundaki gelişmeler, hem üretilen işin niteliğine hem de müşteriye sunulan ürünün kalitesine olumlu katkılar sağlıyor. Günümüzde gelinen son nokta, artık karşımıza CAD dışında BIM diye yeni bir kavram çıkarmakta. Parametrik bilgi depolanmasına olanak tanıyan BIM, hem tasarımın yapı elemanları kullanılarak oluşturulmasına olanak sağlıyor hem de bu üretilen bilgiyi diğer disiplinlerin ortak paylaşımına açmış oluyor.
İnşaat sektörü, farklı birçok disiplin ve proje katılımcısının bir arada çalışmasını gerektiren, üretim periyodunun birçok farklı süreçten oluştuğu ve tempo gerektirdiği, yoğun işçilik, emek isteyen ve öngörülemeyen çalışma koşulları barındıran, proje paydaşları arasında sürekli, doğru, eksiksiz ve eşzamanlı bilgi paylaşımının zorunlu olduğu bir sektördür. Bu anlamda inşaat projelerinin, doğru yöneltilmeyen bir süreç içerisinde güvenilmez çizelge ve maliyetler, yetersiz kalite ve planlama hataları, plan ve işbirliği eksikliği gibi birçok zorluk ve engelle karşı karşıya kalması çok şaşırtıcı değildir. Teknoloji, her alanda olduğu gibi inşaat sektörü konusunda da süreçleri kolaylaştırmak ve hızlandırmak için gün geçtikçe daha fazla seçenek sunmaktadır. Yapı Bilgi Modellemesi ya da bilinen adıyla BIM çalışmaları da teknolojinin bu anlamda sunduğu bir seçenek olarak, inşaat projelerinin karşılaştığı zorluk ve engelleri minimalize etmeye yönelik projelendirmede kullanılmakta ve bu sayede sorunsuz ve kaliteli yapıların daha verimli bir süreç içerisinde, düşük maaliyetler ve daha az zamanda ortaya konulmasını sağlamaktadır.
Tasarım aracı olarak BIM ıo yıllık deneyiminin verdiği bilgi ve birikimle ACE Yapı Bilgi Modellemesi çalışmalarını ileriye taşımış ve BIM i proje yönetim aracı olarak kullanmanın ötesinde onu tasarımını geliştirmeye ve optimize etmeye katkı sağlayan bir araç olarak görmektedir. ACE, BIM i yanlızca projenin final aşamasında değil; pre-konsept proje aşamasından sürecin sonuna kadar tasarımını destekleyici ve zenginleştirici bir araç olarak kullanmaktadır.
ACE Mimarlıktan Uğur Furtana yaşadıkları gelişmeleri şu şekilde ifade ediyor: “ACE Mimarlık olarak ilk Revit projemizi Kadirli Belediyesi için açılan yarışma projesi sırasında gerçekleştirdik. Projenin teslim aşamasında bir yandan başlamış olduğumuz Revit eğitimlerine devam ettik bir yandan da projemiz için ayrıca Prota Bilgisayar’dan destek aldık. Bu yarışma projesi ile modeli baştan sona kadar 3 boyutlu olarak takip edebileceğimizi ve görselleştirmeleri ihtiyaçlarımız doğrultusunda kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğimizi gördük. 2006 yılından bu yana tüm projelerimizde Revit Architecture’ı kullanıyoruz. Uygulama projeleri için Revit’in Drafting araçlarından çok fazla yararlanıyoruz. Kendi ürettiğimiz Family’ler için ayrıca detay seviyelerine uygun 2 boyut çizimlerini ekliyoruz.” diyen Furtana sözlerini şöyle tamamlıyor: “Family kütüphanelerimizi ihtiyaçlarımıza göre düzenledik ve parametrik çalışmalarını sağladık. Kütüphane elemanlarını her projede istediğimiz ebatlarla kullanabiliyor olmak çok pratik.”
ACE Mimarlık bünyesinde 16 adet Autodesk Revit 2018 lisansı bulunmaktadır.